Až 70 % zaměstnanců se obává požádat o navýšení platu. Máme pro Vás řešení

Bezpersonalky publikováno 18.01.2021

Až 70 % zaměstnanců se obává požádat o navýšení platu. Máme pro Vás řešení

Určitě každý z nás někdy v životě řešil nebo řešit bude, jak si říci o navýšení platu. Mnozí i několikrát za svůj profesní život. Každý má někdy pocit, že nedostává takový plat, který by odpovídal jeho pracovním povinnostem a nasazení. Existuje řada rad, jak si o navýšení svého platu říci: být stručný a jasný, sepsat si na papír všechny věcné argumenty, s přidáním platu si říci také o větší pracovní zodpovědnost, počkat na správný okamžik, vyjmenovat hlavní úspěchy, na kterých jsem se podílel, ukázat posun ve znalostech a dovednostech za poslední

dobu apod. Tyto rady jsou samozřejmě správné a určitě Vám mohou pomoci. Přesto však nemusí vždy vést k vytouženému cíli. Pro velkou skupinu lidí je navíc tento rozhovor spojen s nepříjemnými pocity.


Naše obavy


Lidé se od přírody snaží vyhýbat aktivitám, které pro ně nejsou příjemné. Řada zaměstnanců se také zbytečně podhodnocuje. V hlavě se nám při pomyšlení na vyjednávání o odměně ihned objeví hlasy, proč to není dobrý nápad. Říkáme si, že teď stejně není příliš vhodná doba si říci o navýšení platu, že bude lepší počkat, až na tom bude firma lépe, že minulý měsíc dostala přidáno kolegyně, takže to není příliš vhodné, že si vlastně přidání ani nezasloužím atd. Častokrát se tak nakonec rozhodneme od rozhovoru se šéfem raději ustoupit.


Naše řešení


My v Bezpersonálky Vám chceme pomoci vše usnadnit, a to díky unikátní službě Aukce kandidátů. Do Aukce kandidátů, která uchazeči o práci poskytne velmi cenné informace, se může přihlásit každý. Za prvé zjistíte, jaký je na trhu zájem o Vaše služby. Čím více firem bude na Váš profil reagovat, tím větší zájem o Vaše služby je. K tomu získáte také představu, kolik peněz jsou Vám firmy ochotné za Vaše služby nabídnout. Řada lidí totiž ani neví, jak vysoko se platy pohybují. Může to být proto, že jste na své současné pozici již několik let a nevíte, jak

se za tu domu pracovní trh změnil, co je a co není reálné. Situaci také zkomplikovala koronavirová krize, díky které platy v řadě profesí poklesly.


Pomocí Aukce kandidátů je tak možné si udělat zdarma a anonymně svůj soukromý „průzkum trhu“. Nezní to dobře? Pokud pak půjdete požádat o přidání, už budete vědět, kolik si reálně můžete říci. Je možné argumentovat šéfovi, že byste rádi dostali finanční ohodnocení, které Vám nabízí jinde. Získáte tak reálné informace, které podpoří nejen Váš požadavek, ale i Vaše sebevědomí. Čím více argumentů si připravíte, tím lepší pozici budete mít. Bude-li Váš nadřízený požadavek respektovat, polepšíte si, jak jste chtěli. Váš zaměstnavatel bude v konečném důsledku jistě rád, že si udržel dobrého a výkonného zaměstnance. A pokud ne, alespoň dostanete příležitost získat jiné zaměstnání tam, kde Vaše služby ocení více.


Tak na co ještě čekáte? Jděte a získejte pro sebe víc na www.bezpersonalky.com.

loading...