Moc dobře víme, co děláme

Bezpersonalky publikováno 03.09.2022

Moc dobře víme, co děláme

Firmám pomáháme aktivně společně vytvářet příjemnou cestu pro uchazeče náborovým procesem. To, co děláme, si průběžně ověřujeme např. anonymní anketou mezi našimi registrovanými uchazeči.


Aktivity pracovního portálu bezpersonalky.com spočívají v bohatých zkušenostech, získaných v posledních letech z vlastních provozních procesů. Tím, jak jsme naše firemní klienty postupně získávali, dařilo se nám aplikovat i jejich mnohé náročné požadavky.


Cílem bylo vypracovat velmi efektivní a příjemnou cestu, kterou uchazeči musí ujít, aby mohli získat svůj zaměstnanecký poměr na odpovídající pracovní pozici. Přesně to vystihuje obor zvaný „Candidate Experience Design“.


Zkušenosti uchazečů s náborovým procesem lze předvídat a odpovídající procesy je tak možné pečlivě plánovat, realizovat, testovat a implementovat do ostrého provozu. Naši klienti a také náš tým bezpersonalky.com se snaží o to, aby se uchazeči během celého náborového procesu cítili velmi dobře.


Nikdo nechce vyplňovat otravné dlouhé formuláře jen proto, že hledá práci. Na druhé straně se personalisté musí dostat k datům, které jim umožňují zvládat vyhodnocování profilů všech zájemců o pracovní pozici, a to jak v odpovídajícím objemu, tak i v definovaném časovém rámci. Ovšem registrační formulář lze koncipovat tak, aby jeho vyplňování mělo pro uchazeče příjemný průběh.


Cesta uchazeče k jeho nové pracovní pozici neboli Candidate Experience Design není jen o konceptu registračních formulářů. Jedná se o komplexní systém opatření a postupů, které se v každé firmě mohou lišit.


My, v roli provozovatele pracovního portálu, se aktivně podílíme na realizaci Customer Experience Designu. Svým firemních klientům chceme dodávat jen spokojené uchazeče.

Z tohoto důvodu si průběžně ověřujeme, co se uchazečům líbí, o co projevují zájem, co kritizují. Uchazeče vnímáme jako své klienty, zajímáme se o jejich potřeby, které se nám daří efektivně komunikovat a také naplňovat.


Jedním z těchto nástrojů, jak si ověřit, že vytváříme efektivní Candidate Experience Design, jsou právě pravidelné anonymní ankety. Poslední anketu jsme pořádali v prvním pololetí letošního roku. Získané poznatky aktuálně vyhodnocujeme, abychom si buď upevnili to, co již několik let víme, nebo vyvrátili to, co v dnešní době již není aktuální.

Aktuální náborový proces tak povyšujeme na úroveň nákupu v luxusně propracovaném e-shopu. Ví to uchazeči o pracovní pozice. Ví to naši firemní zákaznici.



O výstupech budeme pravidelně informovat na tomto blogu, popř. na síti LinkedIn pod osobním profilem zakladatele společnosti Richarda Kuby.

loading...