Plníme nejen Vaše sny, ale už i dětské přání

Bezpersonalky publikováno 22.01.2021

Plníme nejen Vaše sny, ale už i dětské přání

Bezpersonálky hledá cestu, jak pomáhat. Ve spolupráci s neziskovou organizací Splněné dětské přání, jejímž posláním je propojovat svět handicapovaných a nemocných lidí prostřednictvím pozitivních emočních zážitků, jsme se rozhodli pomoci skvělému chlapci Ondrovi. Ondra oslaví 22. února své šestnácté narozeniny. Vyšetření u Ondry bohužel ukázala, že má poruchu autistického spektra.


Přání, se kterým bychom mu chtěli pomoci je jeho návštěva Legolandu. Ondra totiž lego zbožňuje! Je velký mistr stavitel. Hraní se stavebnicí mu navíc pomáhá v osobním rozvoji a taky se díky tomu učí komunikovat s dalšími lidmi, což je pro něho jinak složité. Maminka mu vyprávěla o báječném místě, kde je z Lega postavené úplně všechno!

Proč jsme se rozhodli pomoci Ondrovi?

Chlapci bylo diagnostikována porucha autistického spektra. Jedním z projevů tohoto onemocnění je, že je pro něj náročné rozvíjet přátelské vztahy. S cizími lidmi komunikuje obtížně, stejně tak i se svými vrstevníky. Vnímáme však Ondráškovu touhu tyto dovednosti zlepšit. Za pomoci jeho záliby, kterou je stavění z Lega, se ho Splněné dětské přání snažím seznamovat s novými kamarády, rozvíjet ho a učit snadnějšímu začlenění do společnosti.


Vždy optimisticky naladěná maminka Jarmila přijímá každou maličkost s pokorou a vděčností, a stejným způsobem vychovává i svého syna. Společně se svým manželem Honzou mu poskytují dobré zázemí a klidný domov.

Jakou je představa o misi S Ondrou do Legolandu?

Vzhledem k Ondrově lékařské diagnóze je zapotřebí, aby se cesta do Legolandu a jeho samotná návštěva realizovala během více dnů. Chlapec potřebuje čas na průběžné aklimatizování a vstřebávání změn, aby se předešlo velké míře stresu. Rodinu bude po celou dobu doprovázet organizační tým z organizace Splněné dětské přání, jehož zodpovědností je zajistit úspěšnou realizaci mise a zajistit pro rodinu potřebnou podporu v místě konání. Přítomný by měl být i dokumentární štáb, aby zachytil zajímavé rozhovory a splnění přání. Proč? Pro Ondru se tak vytvoří záznam, s jehož pomocí si své vzpomínky kdykoli oživí. Dárcům a široké veřejnosti tak chce organizace touto formou zážitek zprostředkovat a umožnit jim nahlédnout do světa handicapovaných jinou formou.

Co pomůže proměnit Ondrovo přání ve skutečnost?

Bez ohledu na to, jestli je ve Vašich možnostech poslat sto korun nebo pár tisíc, je dobrovolný dar nejúčinnější formou podpory. Každý příspěvek je přiblížením k vytouženému cíli a splněním Ondrova přání. Přínosné je také sdílení informací o dobročinné misi „S Ondrou do Legolandu“ mezi přátele a známé. Odkaz na tuto webovou stránku můžete rovněž zaslat svému zaměstnavateli. Třeba se právě firma, ve které jste zaměstnáni může stát dalším sponzorem. Pokud máte jiný nápad, napište na info@splnene-prani.cz, kde se s Vámi rádi spojí.


Více informací o Ondrově příběhu a možnostech, jak zaslat finanční příspěvek naleznete zde: ondra.splnene-prani.cz 

loading...