Zeptali jsme se Ondřeje Škorpy, spoluzakladatele pracovního portálu Bezpersonálky

Bezpersonalky publikováno 06.04.2021

Zeptali jsme se Ondřeje Škorpy, spoluzakladatele pracovního portálu Bezpersonálky

Můžete nám prosím představit Váš pracovní portál Bezpersonálky?

Bezpersonálky je pracovní portál, který propojuje osoby hledající zaměstnání s firmami bez účasti dalších stran. Jak už název napovídá, tak u nás nenajdete žádné pozice od personálních společností a agentur. Naší hlavní snahou je zrychlit a zefektivnit propojení mezi kandidátem a firmou a zároveň změnit proces hledání zaměstnání. Chceme tak udělat malou revoluci v hledání práce, i díky službám, které nejsou ve světě doposud využívány. Náš portál přichází na trh s unikátními službami Nový kandidát, Like klik a Aukce kandidátů. A rovněž u nás mohou kandidáti využívat také službu Detektiv. Všechny tyto nové a skvělé mechanismy kandidátům především výrazně šetří čas, při hledání nové pracovní výzvy a personalistům, jako zástupcům firem, zase zvyšují efektivitu práce.

Pracovní portál jste spustili teprve v listopadu loňského roku. Jak se Vám od té doby daří?

Myslím, že máme nakročeno velice dobře. Již se nám podařilo navázat spolupráci s desítkami velkých a známých firem v Česku a na Slovensku. Aktuálně u nás kandidáti naleznou více než 300 společností a 3 000 pracovních míst. A toto číslo se neustále zvyšuje. Prozatím se zaměřujeme především na Česko, ale během několika týdnů se plnohodnotně zaměříme rovněž na slovenský trh. Čerstvě jsme také navázali spolupráci s několika dalšími pracovními portály, od čehož si slibujeme navýšení návštěvnosti, ale především více reakcí na pracovní inzeráty. Další spolupráce s pracovními portály a personálními ATS systémy máme rozjednané. Věříme, že se všechno podaří zorganizovat v horizontu několika týdnů. Také jsme nedávno přišli s novým rozložením webu, který je tak ještě přehlednější a zjednodušili registraci. 

Čím vším se odlišujete od konkurence?

Určitě jsme nechtěli vytvořit další "šedý" pracovní portál, takže jsme si lámali hlavu, jak skutečně přinést na trh něco nového, co kandidátům a zástupcům firem, kteří mají nábor na starosti usnadní život. Jak už jsem říkal v úvodu, tak odlišuje nás fakt, že propojujeme firmy a kandidáty napřímo, bez účasti dalších stran. Zvyšuje se tak transparentnost a šetří čas pro všechny. Nezaměřujeme se také pouze na Českou republiku, ale kandidáti u nás mohou najít práci také na Slovensku. Kandidáti se u nás také mohou podívat na prezentační videa jednotlivých firem a videoprezentace o jednotlivých pracovních pozicích, které u nás mohou společnosti nahrát zdarma. Především jsme ale přišli s již zmíněnými unikátními službami Nový kandidát, Like klik a Aukce kandidátů.

Můžete nám tyto služby v krátkosti představit? Začněte třeba se službou Nový kandidát?

Po kandidátově registraci, dáme firmám ihned vědět, že je aktuálně k dispozici a hledá práci. Nástroj má za úkol dle parametrů firem a kandidátů hledat v databázi životopisů shodná kritéria a podmínky, jako jsou název pozice, lokalita, typ pracovního úvazku, rozsah finančního ohodnocení, konkrétní technické znalosti a dovednosti apod. Náš systém poté zašle společnostem informaci o tom, že se aktuálně zaregistroval kandidát, který by mohl splňovat jejich požadavky. Společnost se tedy už jen může rozhodnout, jestli si otevře kandidátův životopis, nebo mu rovnou pošle náš Like klik.

Služba Detektiv je pak v podstatě to samé, ale z obráceného pohledu. Vy, jako kandidát, si nastavíte filtr na Vámi preferované pracovní nabídky a v okamžiku, kdy firma takovou nabídku na našem portálu inzeruje, tak budete okamžitě informováni. Nic Vám tedy určitě neunikne.

A jak je to s funkcí Like klik?

Like klik jednoduše propojuje firmy a kandidáty jediným klikem. Firma si sama vyhledá v databázi životopisů kandidáta, který se jí líbí. Jsou pak dvě možnosti, jak ho oslovit:

1. Poslat mu Like klik.

2. Klasickou formou, otevřít si kandidátův životopis a kontaktovat ho telefonicky nebo emailem.

Proč Like klik? V případě, že si společnost vybrala Like klik, tak kandidát obdrží do svého emailu podrobné informace o společnosti včetně popisu nabízené pracovní pozice, projektu, odkaz na její webové stránky atd. Pokud se mu tento zaměstnavatel, nebo projekt líbí, může na zaslaný Like klik reagovat. 

Like klik pro personalisty znamená konec zbytečné administrativy.

Konec zasílání dlouhých emailů.

Konec nejistého oslovování kandidátů.

Konec zasílání prezentačních materiálů o Vaší firmě.

Zbývá nám Aukce kandidátů. Jak funguje tato služba?

Aukce kandidátů je jedinečný nástroj, díky němuž získáte představu o tom, jaký zájem mají společnosti o Vaše zkušenosti, znalosti a schopnosti. Zároveň si ověříte svou hodnotu na pracovním trhu. Stačí se jednoduše zdarma zaregistrovat na našich stránkách a přihlásit se do aukce. Nemusíte mít obavy, aukce je zcela dobrovolná a anonymní, pouze vítěz aukce uvidí kontaktní údaje kandidáta. V aukci si kandidát nastaví své očekávané parametry. Pokud se přihlásíte do aukce, společnosti (podobně jako u Like kliku) obdrží informaci, že kandidát, kterého hledají má aktuálně aukci, a mohou se jí také zúčastnit.

Aukce začne ihned po registraci, bude trvat celkem 72 hodin a na jejím konci se kandidát dozví vítěze aukce (společnost, která nabídla největší finanční odměnu). Kandidát se potom může sám na základě finanční nabídky a všech dalších získaných informací o společnosti (ideálně i konkrétní pozici) rozhodnout, zda bude na nabídku reagovat. Po 5 dnech navíc obdrží veškerý seznam společností, které o něj projevily zájem.

Aukci kandidátů také můžete sledovat online, nebo sdílet na sociálních sítích mezi svými přáteli.

Děkuji Vám za rozhovor. Chtěl byste ještě na závěr něco vzkázat našim čtenářům?

Určitě budeme moc rádi, když veřejnost náš pracovní portál vyzkouší. Veškeré služby, které nabízíme jsou pro kandidáty zcela zdarma. Více informací o našich jednotlivých službách a dalších novinkách, které chystáme najdete na webových stránkách www.bezpersonálky.com.


Text: Veronika Nováčková, Foto: Lukáš Smejka

loading...